Medische adviesraad

Pure Encapsulations is er trots op dat elke stap van het productieproces wetenschappelijk onderbouwd is. We hebben een uitgebreide en ervaren Medische Adviesraad opgericht om ons hierbij te helpen.

Onze Medische Adviesraad bestaat uit gecertificeerde Health Care Professionals en erkende specialisten in hun vakgebied. Dankzij hun expertise en begeleiding kunnen we verder werken aan onze missie om premium supplementen te ontwikkelen en educatietools te creëren voor een breed scala aan gezondheidsthema’s.


Izabella Wentz, Pharm.D., FASCP

Izabella Wentz is lid van de American Society for Clinical Pathology. Als schildklierspecialist en bevoegd apotheker helpt ze artsen en patiënten om de schildklierfunctie te begrijpen en schildklierklachten aan te pakken, met name bij de >90% gevallen waarbij immunologie een rol speelt. Apotheker Wentz is auteur van een populaire gids voor patiënten van de New York Times over ondersteuning van de schildklier en zet zich ervoor in om mensen en zorgverleners voor te lichten over het verbeteren van controles, leefstijlinterventies en functioneel geneeskundige strategieën om de schildklierfunctie en de algehele gezondheid te optimaliseren.

Nathan Morris, Arts

Nathan Morris is Chief Medical Officer bij Atrium Innovations Pro Brands. Hij heeft een multidisciplinaire praktijk voor functionele geneeskunde die erop gericht is complexe zaken weer simpel te maken.

Dr. Morris is gecertificeerd door het Institute for Functional Medicine en heeft ruim tien jaar ervaring in de functionele geneeskunde. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling van PureGenomics, een product dat hij bedacht en creëerde in samenwerking met dr. Kelly Heim. Hij is tevens partner bij MBN Systems, een organisatie die het gebruik van de systeembenadering bij medische en klinische opleidingen ondersteunt. Daarnaast is hij een van de presentatoren van de podcast 'Good Medicine on the Go'.

Penny Kendall-Reed, Natuurgeneeskundig arts

Penny Kendall-Reed is een natuurgeneeskundig arts uit Toronto (Canada). Ze behaalde een bachelor in de neurobiologie aan de McGill University en studeerde natuurgeneeskunde aan het Canadian College of Naturopathic Medicine, waar ze de Dr. Allen Tyler Award won voor beste arts. In 2013 werd ze door haar collega's uitgeroepen tot natuurgeneeskundig arts van het jaar. Dr. Kendall-Reed is medeauteur van vijf bestsellers in Canada en werkt in de Urban Wellness Clinic in Toronto.

James Greenblatt, Arts

James Greenblatt combineert klassieke medische zorg met complementaire behandelingen om de mentale gezondheid en het welzijn te bevorderen. Hij is Chief Medical Officer en onderdirecteur medische diensten bij Walden Behavioral Care in Waltham (VS) en klinisch faculteitslid van de Tufts University School of Medicine. Dr. Greenblatt heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van PureSYNAPSE™.

Felice L. Gersh, Arts

Felice L. Gersh is een integratieve gynaecoloog die meerdere prijzen heeft gewonnen. Ze is gespecialiseerd in de vrouwelijke hormoonhuishouding en het effect van toxines in de omgeving, medicatie, voeding en het verouderingsproces op hormoonreceptoren en de hormoonproductie. Dr. Gersh is afgestudeerd aan de Princeton University en de University of Southern California School of Medicine.

Denise Furness, Ph.D.

Dr. Denise Furness helpt artsen en patiënten hun weg te vinden in de nieuwe en ontwikkelende wereld van de nutrigenomica en de gepersonaliseerde geneeskunde. Ze begon haar carrière als onderzoeker met de focus op nutrigenomica, methylatie en DNA-schade in relatie tot gezondheid tijdens zwangerschap. Inmiddels heeft ze haar onderzoek uitgebreid naar vitamine D, biomarkers en ontstekings- en stofwisselingsgerelateerde genen. Ze heeft diverse artikels gepubliceerd en talloze prijzen gewonnen voor haar onderzoek en presentaties tijdens conferenties. In 2012 richtte ze de privépraktijk Your Genes and Nutrition op, waarbij ze haar kennis toepast en samenwerkt met een aantal van de meest vooraanstaande artsen in de integratieve geneeskunde van Australië.