Image quality

© Grafenberg Werbeagentur GmbH

Het Pure kwaliteitsproces

Bij Pure Encapsulations willen we elke dag hoogwaardige voedingssupplementen van professionele kwaliteit produceren voor patiënten over de hele wereld, zodat we hen kunnen helpen de gezondste versie van zichzelf te worden.

Daarom hanteren wij strenge normen bij elke stap van het Pure Quality Process: van het ontwerpen van onze producten samen met medische experten tot het zoeken naar de zuiverste ingrediënten tot het leveren van 100% transparante kwaliteit.

Image quality
© Grafenberg Werbeagentur GmbH
Quality image

1. Ontwikkeld met medische experten

Het ontwerpen van wetenschappelijk onderbouwde formules is de allereerste stap van het Pure Quality Process.

We werken samen met medische specialisten die ons niet alleen helpen bij de formulering van onze producten, maar die de producten ook in de klinische praktijk testen en valideren om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van klinische protocollen. Daarnaast ondersteunen ze tevens onze voorlichtingsinitiatieven

Meer tonen

Senior

Samenwerking met medische experten: Ontwikkeling van PureMelt B12 Folaat
Dr Greenblatt+, een pionier op het gebied van integratieve psychiatrie, heeft met succes patiënten behandeld met voedings- en stofwisselingstherapieën. Hij geeft veel lezingen aan gezondheidswerkers en schreef twee boeken over integratieve geneeskunde voor geestelijke gezondheid.

Een veel voorkomend tekort dat hij in zijn beroepspraktijk is tegengekomen, is een tekort aan vitamine B12 - dat van vitaal belang is voor de neurologische functie. Na verloop van tijd kwam hij tot het besef dat het grootste probleem bij het herstel van tekorten bij zijn patiënten de therapietrouw was en daarom wilde hij een product dat gemakkelijker in te nemen en dus efficiënter zou zijn. Dr. Greenblatt deelde de inzichten en uitdagingen met betrekking tot zijn patiënten met de afdeling Pure Encapsulations® Product Development (PD), waar vervolgens andere productformaten dan vloeistoffen en ingekapselde poeders onderzocht werden.

Ze werkten nauw samen aan de ontwikkeling van een nieuw formaat zuigtabletten, maar ook aan een dosering die zou voldoen aan de klinische behoeften van zijn patiënten, volledig in overeenstemming met de onwrikbare merknormen van Pure Encapsulations®. Het resultaat was dat de therapietrouw bij de patiënten van Dr. Greenblatt verbeterde. Deze professionele samenwerking heeft dus een echt verschil gemaakt voor zijn patiënten en voor vele anderen wereldwijd.

Quality image

2. Zoeken naar grondstoffen van topkwaliteit

We selecteren onze premium grondstoffen bij betrouwbare leveranciers over de hele wereld. Onze leveranciers worden onderworpen aan strenge kwalificatieprocedures en audits.

Meer tonen

Voor de productie worden de grondstoffen wetenschappelijk getest op identiteit, werkzaamheid, microbiële verontreinigingen, zware metalen, 32 residuen van oplosmiddelen en allergenen, afhankelijk van het risico.

Kruideningrediënten worden getest op sporen van 70 verschillende bestrijdingsmiddelen. Essentiële vetzuren en vis-/krilloliën worden getest op dioxinen, furanen, PCB's en andere stoffen.

Quality image

3. Veilige productie

Wij doen er alles aan om professionele voedingssupplementen van de hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden. Daarom zijn de superioriteit van de productie en de kwaliteitscontrole onze belangrijkste prioriteiten.

Meer tonen

We hebben een uitgebreide SOP (Standard Operating Procedure) voor allergenen om kruisbesmetting te voorkomen. Deze SOP is gebaseerd op de volgende praktijken:

  • We scheiden alle ingrediënten tijdens het opslag- en productieproces
  • We ontmantelen, steriliseren en inspecteren alle productieapparatuur na elke batch
  • Al onze medewerkers krijgen een training over het veilig werken met allergene materialen en eindproducten.
Quality image

4. Streng testen

We zetten ons ervoor in om producten te ontwikkelen met een optimale hoeveelheid ingrediënten in de beste vorm. We vertrouwen daarbij op 8 kwaliteitscontrolepunten.

Meer tonen

Kwaliteitscontroles

Leveranciers

1. Onze leveranciers worden onderworpen aan strenge kwalificatieprocedures en audits. Wij werken selectief samen met betrouwbare leveranciers die hoogwaardige normen hanteren die aansluiten bij de onze./p>

Grondstoffen

2. -Identiteit, werkzaamheid en zuiverheid*
-Kruiden: 70 verschillende bestrijdingsmiddelen
-Essentiële vetzuren en vis-/krilloliën: dioxinen, furanen, PCB's en andere stoffen.

Productie

3. Machineoperatoren inspecteren de capsules elke 15 à 20 minuten om te garanderen dat ze voldoen aan de vereisten.

4. Kwaliteitsspecialisten inspecteren onze capsules elke 60 à 90 minuten.

Afgewerkte producten

5. Bewaard in ruimtes waar temperatuur, vocht en stof onder controle worden gehouden.

6. Alle productieloten worden getest door erkende en cGMP-conforme laboratoria.

7. Er worden maandelijks testen uitgevoerd om na te gaan of er tijdens het productieproces geen kruisbesmetting optreedt.

8. Er worden stabiliteitstesten uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de producten hun kwaliteit behouden tot de vervaldatum.

Ggo-beleid

Alle ingrediënten van Pure Encapsulations, dus ook de ingrediënten die zijn verkregen uit mais, zijn vrij van ggo's. We eisen van al onze leveranciers de nodige certificaten om dit te garanderen. Bovendien voeren we voor sommige voedingsstoffen Polymerase Chain Reaction (PCR)-testen uit om bijkomende bevestiging te krijgen van de volledige afwezigheid van genetisch gemodificeerde organismen.

Quality image

5. 100% transparantie bieden

We weten dat het de binnenkant is die telt, en dat zie je aan onze etiketten. Ons Pure Quality Process is even transparant als onze capsules en etiketten.

Meer tonen

Onze capsules zijn transparant en hebben verschillende kleuren, gebaseerd op de natuurlijke kleur van het ingrediënt dat ze bevatten.

Onze etiketten zijn transparant om de veiligheid van mensen met een voedselallergie, -gevoeligheid of -intolerantie te garanderen: indien een product ingrediënten met of sporen van allergenen bevat, zoals soja, zuivel, vis of schaaldieren, dan staat dit duidelijk vermeld op het etiket.

Daarnaast vermelden we altijd het elementaire gewicht van mineralen en de primaire bioactieve bestanddelen in onze gestandaardiseerde kruidenextracten. Onze producten bevatten dus geen verborgen ingrediënten.

Bij Pure Encapsulations® hanteren we formeel een "open fabriek"-beleid voor onze klanten. U of een van uw personeelsleden kunnen onze Amerikaanse fabriek in Sudbury, MA te allen tijde komen bezoeken, en dit zonder voorafgaande kennisgeving. Ons Pure Quality Process is transparant omdat we niets te verbergen hebben.

+Dr. Greenblatt is een adviseur voor Pure Encapsulations.