Kwaliteit staat centraal

Bij Pure Encapsulations® houden we ons aan strenge normen en eisen bij elke stap van het productieproces. Elk supplement is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten die specifiek zijn geselecteerd vanwege hun puurheid en kwaliteit en die afkomstig zijn van betrouwbare leveranciers. We zetten ons ervoor in om producten te ontwikkelen met een optimale hoeveelheid ingrediënten in de beste vorm.

Hoge standaarden

Elke grondstof wordt voor gebruik wetenschappelijk getest en elk product wordt getest om te controleren of het aan de hoogste normen voldoet.

  • Grondstoffen worden getest op identiteit, werkzaamheid, microbiële contaminanten, zware metalen (waaronder kwik, arseen, cadmium en lood), sporen van 32 oplosmiddelen en allergenen.
  • Kruideningrediënten worden getest op sporen van 70 verschillende bestrijdingsmiddelen.
  • Essentiële vetzuren en vis-/krilloliën worden getest op dioxinen, furanen, PCB’s en andere stoffen.
  • Leveranciers worden onderworpen aan strenge kwalificatieprocedures en audits.
  • Pure Encapsulations is NSF-GMP-geregistreerd in de VS en GMP-gecertificeerd in Canada. Het bedrijf overtreft de normen van de United States Pharmacopeia (USP) voor de productie van supplementen.

Het pure proces

Ons productieproces is volledig transparant en gebaseerd op strikte productienormen. Dat houdt in dat we alleen de puurste ingrediënten gebruiken, dat we al onze grondstoffen en eindproducten testen op zware metalen, toxines, contaminanten en allergenen, en dat we kwaliteitsprocessen hebben ingevoerd om te zorgen dat de productie onder steriele en stabiele omstandigheden plaatsvindt en er geen kruisbesmetting kan optreden.

Hoe houden we de producten ‘puur’?

Onze voedingssupplementen worden gemaakt in onze eigen ultramoderne productie-eenheid om de hoogste kwaliteitsnormen te kunnen garanderen. Productiemedewerkers krijgen een uitgebreide, permanente opleiding over het veilig omgaan met grondstoffen en afgewerkte producten. Zij inspecteren de capsules elke 15 tot 20 minuten en specialisten in Quality Assurance inspecteren ze elke 60 tot 90 minuten.

Bovendien hebben we een uitgebreide SOP (Standard Operating Procedure) voor allergenen om kruisbesmetting te voorkomen. Deze SOP omvat de volgende richtlijnen voor het markeren van ingrediënten die allergenen bevatten:

  • We scheiden alle ingrediënten tijdens de opslag en de productie.
  • We steriliseren alle apparatuur na elke batch.
  • Al onze medewerkers krijgen een training over het veilig werken met allergene materialen en eindproducten.

Als een product ingrediënten bevat met allergenen zoals soja, zuivel, vis of schaaldieren, wordt dit duidelijk op het etiket vermeld.

GGO beleid

Alle ingrediënten van Pure Encapsulations, dus ook de ingrediënten die zijn verkregen uit mais, zijn vrij van GGO's. We vragen onze leveranciers om te verklaren dat de ingrediënten geen GGO's bevatten. Sommige voedingsstoffen worden onderworpen aan PCR-testen om te controleren of ze geen genetisch gemodificeerd materiaal bevatten.

Maximale transparantie

Bij Pure Encapsulations weten we dat het de inhoud is die telt. Elk ingrediënt dat we in onze producten stoppen, zelfs al is het maar een heel klein beetje, vermelden we op het etiket, inclusief de samenstelling van de grondstof. En als een ingrediënt afkomstig is van een mogelijk allergeen, vermelden we ook dat op het etiket.

Daarnaast vermelden we steeds het elementaire gewicht van mineralen en de primaire bioactieve bestanddelen in onze gestandaardiseerde kruidenextracten. Onze producten bevatten dus geen verborgen ingrediënten.

Getest op werkzaamheid en puurheid

Voor onze ingrediënten werken we selectief samen met leveranciers van over de hele wereld die volgens dezelfde hoge normen werken als wij. Alle grondstoffen en eindproducten worden op puurheid en werkzaamheid getest door onafhankelijke laboratoria.